Pokud svůj telefon hodláte prodat, hodí se vědět, jak jej odstranit ze všech svých služeb a jak vypnout Find My iPhone. A rozhodně na to nezapomínejte!
Není nic horšího, než když prodáte svůj iPhone někomu dalšímu a zapomenete vypnout iCloud a další služby. Musíte pak kupujícího žádat, aby to udělal za vás a nemáte tedy jakoukoliv záruku, že to provede a vám nezůstanou jen oči pro pláč.
Jak vypnout Find My iPhone poradíme v tomto článku. Patří to k základům bezpečného prodeje iPhonu dál a velmi doporučujeme, to vždy praktikovat.
Pokud chcete iPhone nebo i další iOS zařízení někomu prodat, nezapomeňte z něj také smazat veškerá data. To provedete tím, že půjdete do Nastavení – Obecné – Obnovit – Smazat data a nastavení. Sám Apple říká, že se tak deaktivuje i Find My iPhone, ale úplnou jistotu budete mít, když to před smazáním provedete ručně.
Jak vypnout Find My iPhone?
V iOS 11 se nabídka nastavení trochu změnila a pokud se chcete dostat na vypnutí služby Najít iPhone, musíte jít do Nastavení – Vaše jméno – iCloud – Najít iPhone a tam první volbu deaktivovat.
Tím se zařízení ze služby odebere a už se nebude ukazovat v přehledu. Doporučujeme ještě před smazáním všech dat také ručně vypnout celý iCloud, iMessage a FaceTime.
Jak vypnout Find My iPhone, když už zařízení nemám
Nevědomost neomlouvá, ale každý nemusí vědět, co všechno je třeba provést s iPhonem, než se prodá. Když už zařízení nemáte a službu Najít iPhone jste nevypnuli, musíte zařízení vzdáleně smazat.
Běžte do aplikace Najít iPhone (je k dispozici na iPhonu, Macu i přes webové rozhraní iCloud.com), zobrazte si všechna zařízení a u toho, které potřebujete smazat, vyberte volbu Vymazat iPhone.
Pokud je zařízení offline, smaže se v okamžiku, kdy se zapne. Jakmile bude vymazání hotové, přijde vám potvrzující e-mail. Až když bude zařízení smazáno, klikněte v aplikaci Najít iPhone u tohoto zařízení na volbu Odstranit z účtu.

