Jak odhlásit iPhone ze všech služeb a připravit k prodeji?

Před prodejem iPhonu je nutné, aby v něm nezůstala žádná vaše data. Jak odhlásit iPhone ze všech služeb a jak jej smazat a připravit k prodeji?

Před prodejem nebo darování iPhonu si určitě zkontrolujte, zda je telefon odhlášený ze všech služeb a zda na něm nejsou žádná data. Nikdy ale data nemažte ručně z iCloudu. Tím by se nadobro odstranila a ani vy byste se k nim nedostali.

jak odhlásit iphone

Jak odhlásit iPhone, když ho máte ještě u sebe

  1. Pokud máte s iPhonem spárované Apple Watch, zrušte jejich párování.
  2. Zařízení si zazálohujte.
  3. Odhlaste se z iCloudu, iTunes a App Storu.
    Pokud používáte iOS 10.3 nebo novější, klepněte na Nastavení > [vaše jméno]. Sjeďte dolů a klepněte na Odhlásit se. Zadejte heslo ke svému Apple ID a klepněte na Vypnout.
    Pokud používáte iOS 10.2 a starší, klepněte na Nastavení > iCloud > Odhlásit se. Znova klepněte na Odhlásit se, klepněte na Smazat z [zařízení] a zadejte heslo ke svému Apple ID. Pak přejděte do Nastavení > iTunes a App Store > Apple ID > Odhlásit se.
  4. Vraťte se do Nastavení a klepněte na Obecné > Obnovit > Smazat data a nastavení. Pokud máte zapnutou funkci Najít iPhone, možná budete muset zadat své Apple ID a heslo.
  5. Když vás zařízení požádá i o přístupový kód nebo kód omezení, zadejte ho. Potom klepněte na Smazat [zařízení].
  6. Pokud přecházíte na telefon jiného výrobce než Apple, odregistrujte si iMessage.
  7. Informace o tom, jak na nového majitele převést mobilní služby, získáte u svého operátora. Pokud v zařízení nepoužíváte SIM kartu, můžete operátora požádat o přenesení služby na nového majitele.

Jak odhlásit iPhone, když ho u sebe už nemáte

  1. Požádejte nového majitele, aby podle výše uvedeného postupu vymazal všechna data a nastavení.
  2. Pokud na zařízení používáte iCloud a funkci Najít iPhone, přihlaste se k webu iCloud.com nebo do aplikace Najít iPhone na jiném zařízení, vyberte požadované zařízení a klikněte na Smazat. Až se ze zařízení vymažou všechna data, klikněte na Odebrat z účtu.
  3. Pokud vám žádný z výše uvedených postupů nejde provést, změňte si heslo ke svému Apple ID. Tím se neodstraní vaše osobní údaje uložené ve starém zařízení, ale aspoň tím novému majiteli zabráníte v tom, aby vám smazal obsah z iCloudu.
  4. Pokud přecházíte na telefon jiného výrobce než Apple, odregistrujte si iMessage.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *